POLECAMY
 
W niedzielę, 25 maja, odbyła się kolejna udana końska impreza. ŚWIĘTO KONIA w Siedlcu
to już tradycja.Nie zabrakÅ‚o wspaniaÅ‚ych  koni walczÄ…cych o I nagrody
 
Perełki Dolnego Śląska
 

„PerÅ‚a” to prestiżowa nagroda przyznawana produktom regionalnym w ramach ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”. Nasze dolnoÅ›lÄ…skie produkty mogÄ… poszczycić siÄ™ uzyskaniem tak wyjÄ…tkowego wyróżnienia.

                                                                                                    2004


Przysmak galicyjski – Zenon Matusiewicz, PPMG „Galicja”
 Przysmak galicyjski to miÄ™so o wyjÄ…tkowym smaku konserwowane w sÅ‚oikach wg tradycyjnych receptur siÄ™gajÄ…cych poczÄ…tku XX wieku.
Produkt wytwarzany jest w masarni rodzinnej Galicja.


                                                                                                    2005

– nalewka z aronii, Gospodarstwo Ekologiczne EKO AR
 Nalewka „Aronia Losu” wytwarzana jest w gospodarstwie ekologicznym w Jarkowie. Niepowtarzalny smak i aromat uzyskiwany jest z dojrzaÅ‚ych owoców aronii, zalewanych syropem z wody, spirytusu 96% oraz cukru.
Produkt często prezentowany jest na krajowych i zagranicznych targach i wystawach.

 - „Smorodina” – Nalewka z czarnej porzeczki,
                                Zofia Klekocka


                                          2006

- Ogórki konserwowe Å›cinawskie – Teofil Szelwika

 ZakÅ‚ad Handlu i Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego w Åšcinawie swoich poczÄ…tków siÄ™ga 1958 roku. DziÄ™ki tradycyjnej recepturze przetwarzania Å›wieżych ogórków uzyskiwanych z produkcji w maÅ‚ych gospodarstwach, w których stosuje siÄ™ gÅ‚ównie naturalne nawozy organiczne, możliwe jest uzyskanie niepowtarzalnego, sÅ‚odko-kwaÅ›nego smaku.
Ogórki konserwowe Å›cinawskie czÄ™sto prezentowane sÄ… na krajowych i
zagranicznych targach, gdzie cieszą się dużym zainteresowaniem
potencjalnych klientów, co Å›wiadczy o wysokiej jakoÅ›ci produktu.




 


POWERED BY TERRA
login: haslo: